Kortárs magyar irodalmi revü

Mit bírtok ki

Mit bírtok ki

Centauri: Jákob botja

2017. április 28. - Huszthy Ádám

Jacob′s Shop
(Jacob′s Dick?)
vagy korai magömlés
vagy Go Centi Go

– 16 éven aluliaknak! –


Elég volt ránéznem Miss Canterburyre, már el is mentem. Elmentem olvasni. Ilyenkor elég néhány oldal Johnny London özvegyének emlékirataiból, feltölte­kezve in­dultam vissza. Miss Campbell ek­kor már hozzám is érhetett, és csak akkor. Rövid olvasgatás, futás vissza, állt, mint Jákobé, immár Miss Cart­wright csu­pasz combját ma­szatoltam össze. Tud­tam, jó úton járok, de ez ke­vés, több kell, a leg­jobbat aka­rom. Nem adom fel, nem szo­kásom. Be fogok találni Miss Cartridge két comb­ja közé! Ja­cob O′brian azt mondta a boltban, ami­kor ko­tont kértem, minek az neked, te kis pöcs. Mond­tam neki, anyád kedvéért. Bi­tangul elvert, egy bor­dám, két fogam bánta, volt időm olvasni. Mel­ville, Dickens, Homérosz, Dan­te. Egyedül a Mo­by Dick vált hasznomra, meg a Vergilius, az fa­sza gyerek, lehet tőle tanulni! A végén meg is lett. Miss Carpenter, a hajó, meg a hatszáz oldal.

Az amerikai kiadásból:
As I looked at Irén, I went. I went to read. Mel­ville and Vergi­lius(?) are fasza (cool) kids. Never Give Up! Girl, Ship, Book! Run Centi Run!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitbirtokki.blog.hu/api/trackback/id/tr412460455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása