Kortárs magyar irodalmi revü

Mit bírtok ki

Mit bírtok ki

Péterfy Gergely: Kitömött barbár

2016. március 14. - Huszthy Ádám

 Szép halom preparátum

(Sophie ist süss)

Én kitömlek tégedet, te is tömj ki engemet” – Böske énekelte mindig ezt a réges-régi dalt, amikor ablakunk alatt elhaladt a hullahordáskor. Ferenc ilyenkor ezüstfejű sétapálcájával harminc éve felmosatlan padlónkra koppantott „ezeket mind ki lehetne tömni, Bécsben boltot nyithatnánk” – a pestis elvonulóban volt, mi, hála a Legfelsőbb Lénynek, aki a Tiszta Tudás, életben maradtunk. A műhelyt abban a páholyban rendeztük be, amelynek páncélszekrényében őrizték a „Barbár Bögyölőt”, ezt a kedves kis cafatot, amit még magam loptam a Természettudományi Múzeum raktárából. A kelle­metlen szag miatt télen is nyitott ablaknál dolgoztunk, mehr Licht, ez lett munkadalunk. Amikor az utolsó preparátum is elkészült, láttam, hogy Ferenc homloka gondol­kodásról árulkodik, reméltem, ennek is vers lesz a vége. Nem csalódtam. „Ide süss Zsófi!” már szavalta is azon a csak rá jellemző zengően érdes, behízelgően bénító, penetráns hangon, ami csak rá volt jellemző:

Ficken, wichsen, randalieren
Scheisse an die Wände schmieren
Kein besser, als preparieren

Egyik sincs már meg. Ferenc immár a sírjában mozog, hossztengelye körül háromszázhatvan fok­kal, a kézirattal a rókalelkű öcs törölte ki méltatlan hátsóját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitbirtokki.blog.hu/api/trackback/id/tr508475676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása