Kortárs magyar irodalmi revü

Mit bírtok ki

Mit bírtok ki

Barnás Ferenc: Másik halál

2017. október 17. - Huszthy Ádám

Útikalauz feltörekvő leépülők számára

Jut eszembe, már akkor se jutott eszembe, mi is történt ott, akkor, legalább arra emlékeznék, mi­kor volt, amikor nem jutott eszembe, az bizo­nyos, hogy szerda. Nem, kedd. Péntek? Megvan, mégiscsak szerda, akkor szoktam visszaváltani az üres üvegeket. Összeomlok, nem igaz, már régen nem váltom vissza. Délután az Andrássyn szembejön egy nő, rám néz, fölsikolt, szűzmári­ám, keresztet vet, elbiceg. De ismerős, ki lehe­tett? Volt tanítvány? Nem hiszem, ráncos volt, bottal járt, olyan öreg nem lehetek, tényleg, hány éves is vagyok, negyven, ötven? talán a lányom, a vonásai mintha, nem, az se lehet, csak a képze­let űz velem gonosz tréfát, ezek szerint anyám lehetett, hogy megváltozott! Mit nyüzsögnek itt ezek a kisemlősök? Egérpurparlé, hess, vagy be­rácsoztatlak!

Másnap mondja a házmesterné, maga csak ne sajnálgassa itt magamagát. Jó, jó, persze, persze, de akkor hogy a búbánatba lesz ebből regény, írt már maga regényt, jóasszony, na látja.

Másik halál? saját halál van, de azt a szemfüles Nádas már megírta, persze, szívinfarktus jókor, jó helyen, jól túlélve, így könnyű. Másik halál jól hangzik, maradok ennél, magamat ezért ki nem nyiffantom, duzzad bennem az életmű!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitbirtokki.blog.hu/api/trackback/id/tr3213001448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása